Page 15 - Seutulainen 2016-05
P. 15

Palkittu


        Herkkuhetki


        laajentaa


        Orivedellä



                                                      Creme brulee -kakussa on bourbon-vaniljamoussea,
                                                      vanukassydän ja suolakaramellikerros.

          O       riveden kahvila   edelleen TV:stä tuttu kakku   Lahtuan tilan juustoa, mitä ei   Hernesniemi , joka työskenteli
                  konditoria Cafe
                                                           taida muualta juuri saada. Uu-
                                                                                    aikaisemmin Tampereella Bist-
                                 creme brulee, jolla voitimme
                  Herkkuhetki on   Suomen paras leipomo -kil-  sista tuotteistamme menevim-  ro Kattilassa. Uusi kondiittori
        laajentanut liiketoimiaan mer-  pailun. Myös lounaamme on   pänä voi mainita ranskalaisen   on myös Helsingistä muutta-
        kittävästi. Täysin uusi toimi-  saanut hyvän suosion, toteaa   maalaisleivän, joka on hiivaton   nut J. Tofferi-Järvinen, joka on
        piste on avattu Myllyrannan   Johanna.             ja nousee oman juuremme   edustanut Suomea muun mu-
        historialliseen kiinteistöön                                                assa kokkimaajoukkueessa.
        Mänttään, ja Oriveden paik-
        kaa laajennettiin. Yläkerrassa
        on  200 neliön ja 100 hengen                                                Tapahtumia
        tila, jossa kahvila ja ruokapuoli                                           Mäntässä
        saivat molemmat omat linjas-
        tonsa.                                                                      Iso pihamaa ja Mäntän histo-
           - Leivokset tehdään edel-                                                riallinen miljöö houkuttelevat
        leen Orivedellä. Myllyrannan                                                myös erilaisten tapahtumien
        ruokalista on erilainen kuin                                                järjestämisen lastentapahtu-
        Oriveden paikassamme. Lou-                                                  mista ja maalaismarkkinoista
        nastunnilla on työpaikka-                                                   jenkkiautotapaamisiin.
        ruokailua ja Mäntän museo-                                                     Myllyrannan kesäterassin
        toiminta tuo paljon ryhmiä,                                                 ulkolavalla on kesäviikonlop-
        jotka käyvät meillä ruokaile- Läheltä rennosti     ansiosta. Ne jotka ovat mais-  puisin bändejä ja A-oikeudet.
        massa.                                             taneet, ostavat sen yleensä   Heinäkuussa koittaa Mää oon
           À la carte -ruokaa saa joka   Cafe Herkkuhetkestä voi   uudestaankin.    Mäntästä -tapahtuma, silloin
        ilta ja viikonloppuina. Lauan-  vuokrata alakerran 50 hengen   Leipämme ei säily viikkoja,   lavalla nähdään muun muassa
        taibrunssi on ollut myös tosi   kokoustilaa, jossa on viihtyisä   koska emme käytä lisäaineita.   A Aallon rytmiorkesteri. Sun-
        suosittu molemmissa paikois-  takkahuone. Täysin uusituissa   Gluteenittomuus on valttia   nuntaina Mikko Alatalo vetää
        samme, kertoo yrittäjä Johan-  tiloissa on myös sauna.   tuotteissamme.     yhteislaulua.
        na Luiro-Ojanen.            - Mikäli meiltä tilaa tarjot-  Herkkuhetki työllistää jo   - Heinäkuussa onkin sitten
                                 tavat, on tilavuokra ilmainen,   20 henkeä ja uusia kokkeja on   heviviikko tulossa, kertoo Jo-
                                 kertoo Johanna.           palkattu; heistä yksi on Joonas   hanna.
        Liikevaihto kiipeää         Herkkuhetken laadun sa-
        hurjasti                 laisuus on alaansa intohimolla
                                 suhtautuvat taitavat kondiit-
        Kahden nuoren naisyrittäjän,   torit ja kokit, jotka loihtivat
        Ida Lylyojan ja Johanna Luiro-  uutuuksia ja makumaailmoja
        Ojasen luotsaama yritys on   asiakkaille.
        saanut suuren suosion erikois-  - Käytämme leivonnassa
        laatuisten tuotteidensa sekä   vain aitoa voita ja kermaa,
        viihtyisän miljöön ansiosta.   emme mitään kasvirasvoja,
        Liikevaihto onkin kymmen-  toteaa Johanna.
        kertaistunut lyhyessä ajassa.   - Tarkoitus on tarjota ren-
        Tämä kertoo myös onnistu-  toa lähiruokaa, sopivasti eri-
        neesta työilmapiiristä ja henki-  koisuuksia ja hyvää sopivalla
        lökuntavalinnoista.      hinnalla. Lähiruokalautasem-  Uusi laajennettu keittiö ja kokki Piia Paavola,
           - Suosituin tuoteemme on   me sisältää muun muassa   yrittäjä Johanna Luiro-Ojanen ja harjoittelija Netta Reimers.
        Jo 10 vuotta vaikuttavaa mainontaa                                           5/2016                  15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20