Page 16 - Seutulainen 2016-08
P. 16
SKANDIBRUNSSI sunnuntaisin
alkaen 3.7.
Tarjolla koko sunnuntaipäivän. Runsas brunssi
skandinaavisia makuja, pöytiin tarjoiltuna.
Katso menu netistä tai seuraa 23 80
Facebook-sivujamme.
Poikkea myös pikku terassillemme SASOR – Restaurant & Winebar
nauttimaan vehreästä puistonäkymästä. Yliopistonkatu 50 (Sorsapuiston laidalla)
010 324 6740 | www.sasor.fi
Aallon Leipomon ruisleivät ja
muut tuotteet nyt saatavilla
alueen kaupoista maanantaisin,
keskiviikkoisin ja perjantaisin!
Kysy lisää kauppiaaltasi.
Aallon Leipomo Oy
Vanha Vaasantie 6, 33470 Ylöjärvi
www.aallonleipomo.com
Puutarhurin Kaalipesto
kasvisvuoka 150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä
50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1 dl tuoreita basilikanlehtiä
150 g valkokaalia 1 kpl valkosipulinkynsi
2 porkkanaa 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuus-
1 sipuli toa
100 g herkkusieniä, portobelloja tai siitakesieniä 1.5 g oliiviöljyä
öljyä tai margariinia suolaa, mustapippuria
suolaa
viherpippuria Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois.
tuoretta oreganoa ja basilikaa Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan
1 rkl fariinisokeria ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
7 dl perunasosetta Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanleh-
50 g juustoraastetta det, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipu-
linkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna
Viipaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä kasvikset ja koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
sienet pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia ja Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehe-
mausta. vöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesto
Levitä perunasose uunivuoan pohjalle ja kaada sen päälle sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen
kasvisseos. Ripottele pinnalle kevyellä kädellä juustoraas- mausteeksi.
tetta.
Kypsennä 150- asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia. Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry
16 8/2016