Page 16 - Seutulainen 2016-08
P. 16

SKANDIBRUNSSI                                                           sunnuntaisin


                                                                                      alkaen 3.7.


             Tarjolla koko sunnuntaipäivän. Runsas brunssi
             skandinaavisia makuja, pöytiin tarjoiltuna.
             Katso menu netistä tai seuraa                         23    80
             Facebook-sivujamme.
             Poikkea myös pikku terassillemme                                     SASOR – Restaurant & Winebar
             nauttimaan vehreästä puistonäkymästä.                                Yliopistonkatu 50 (Sorsapuiston laidalla)
                                                                                    010 324 6740 | www.sasor.fi

                                           Aallon Leipomon ruisleivät ja
                                            muut tuotteet nyt saatavilla
                                          alueen kaupoista maanantaisin,
                                           keskiviikkoisin ja perjantaisin!
                                             Kysy lisää kauppiaaltasi.
                                                Aallon Leipomo Oy
                                         Vanha Vaasantie 6, 33470 Ylöjärvi
                                            www.aallonleipomo.com





















           Puutarhurin                                      Kaalipesto

           kasvisvuoka                                      150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä
                                                            50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
                                                            1 dl tuoreita basilikanlehtiä
           150 g valkokaalia                                1 kpl valkosipulinkynsi
           2 porkkanaa                                      30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuus-
           1 sipuli                                         toa
           100 g herkkusieniä, portobelloja tai siitakesieniä  1.5 g oliiviöljyä
           öljyä tai margariinia                            suolaa, mustapippuria
           suolaa
           viherpippuria                                    Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois.
           tuoretta oreganoa ja basilikaa                   Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan
           1 rkl fariinisokeria                             ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
           7 dl perunasosetta                               Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanleh-
           50 g juustoraastetta                             det, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipu-
                                                            linkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna
           Viipaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä kasvikset ja   koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
           sienet pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia ja   Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehe-
           mausta.                                          vöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesto
           Levitä perunasose uunivuoan pohjalle ja kaada sen päälle   sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen
           kasvisseos. Ripottele pinnalle kevyellä kädellä juustoraas-  mausteeksi.
           tetta.
           Kypsennä 150- asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia.  Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry
   16               8/2016
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21