Page 18 - Seutulainen 2018-08
P. 18

Seudun

                                                             tapahtumat





                                                             pälKäne
                                                             8.8. klo 10.30 Beach Party Pakanrannalla. Säävaraus.
          Broccolisoppa                                      8. ja 22.8. Tahteja Torilla. Kesämusiikkia Pälkäneen torilla.
                                                             8.8. klo 18 Rajalansaaren savusauna. Myös 15., 22.ja 29.8.
                                                             Rajalanniemestä soutuvenetaksi.
          800 g parsakaalia     2 dl kuivaa valkoviiniä      8.8. klo 19 Kalevi Kiviniemi
          2 sipulia             2 rkl tuoretta, hienonnettua   Luopioisten kirkossa.        Kalevi Kiviniemi 8.8.
          1 valkosipulinkynsi   rakuunaa
          3 rkl rypsiöljyä      suola                        Maailmankuulu urkutaituri
          8 dl vettä            paprikakuutioita             Kalevi Kiviniemi, baritoni
          2 rkl kasvisfondia                                 Jukka Pietilä. Oskar Meri-
                                                             kannon sävelmiä
          Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja   9.8. klo 19 Rentoa
          irrottele nuput. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna
          paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja   kesäjumppaa Laitikkalan
          kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla. Lisää   seurantalolla. Mukaan
          vesi ja kasvisfondi ja keitä 20 minuutin ajan. Ota muuta-  jumppamatto ja vesipullo.
          ma parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi. Soseuta keitto   12.8. Suvipäivä Aitoon
          sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi. Lisää viini ja   koulutuskeskuksessa.
          rakuuna ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja
          pippuria. Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuuti-  Jumalanpalvelus, musiikkia, liikuntaa, juhlapuhe, ruokailu.
          oita ja muutamia parsakaalin nuppuja.              12.8. klo 14 ja klo 18 Hetken taivas sylissäni. Pienoisnäytelmä
                                                             hetkestä Olga ja Johannes Alkmanin elämässä vuonna 1919.
                                                             Ulkoilmakahvila teatterin pihassa. Pälkäneen teatteri, Koulutie 13.
                                                             12.8. klo 11 Haltian kesäkahvila Torpalla.
                                                             12.8. klo 12 Padankosken Kotakahvio.
                                                             17.8. klo 14 SPR järjestää verenluovutuksen seurakuntatalolla
                                                             Onkkaalassa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
                                                             21.8. klo 12 Päivätanssit Vilpolassa, Onkkaalan VPK:n lavalla,
                                                             soittaa Jussi Roponen.
                                                             25.8. klo 18 Bileet: Helevetin Tunarit 15 vuotta. Tanula, Rautajärvi.
                                                             28.8. klo 17 Iltatori Rautajärvellä.

          Haudutettua kookos-
          kaalia ja katkarapuja


          1 pieni valkokaali    2 dl vettä
          0.5 pienestä purjosta  1.5 rkl thaimaalaista kala-
          1 sipuli              kastiketta tai soijakastiketta
          1 hienonnettu valkosipulin- 1 rkl suurustetta vaaleille
          kynsi                 kastikkeille
          2 dl kookoskermaa     180 g isoja pakastekatka-
          tai -maitoa           rapuja
          Poista valkokaalista kantaosa ja paloittele kaali kookkaiksi
          paloiksi kannelliseen kasariin. Puolita ja huuhtele purjo.
          Pilko purjo ja kuorittu sipuli kookkaiksi paloiksi kasariin.
          Lisää hienonnettu valkosipuli, kookoskerma tai -maito,
          vesi ja kala- tai soijakastike. Hauduta seosta kannen alla
          miedolla lämmöllä, kunnes kaali on rapean pehmeää.
          Lisää suuruste ja katkaravut ja kuumenna seos nopeasti.
          Tarjoa heti.

          Ohjeet ja kuvat: Kotimaiset Kasvikset ry
   18               7/2018
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23