Page 18 - Seutulainen 2018-08
P. 18
Seudun
tapahtumat
pälKäne
8.8. klo 10.30 Beach Party Pakanrannalla. Säävaraus.
Broccolisoppa 8. ja 22.8. Tahteja Torilla. Kesämusiikkia Pälkäneen torilla.
8.8. klo 18 Rajalansaaren savusauna. Myös 15., 22.ja 29.8.
Rajalanniemestä soutuvenetaksi.
800 g parsakaalia 2 dl kuivaa valkoviiniä 8.8. klo 19 Kalevi Kiviniemi
2 sipulia 2 rkl tuoretta, hienonnettua Luopioisten kirkossa. Kalevi Kiviniemi 8.8.
1 valkosipulinkynsi rakuunaa
3 rkl rypsiöljyä suola Maailmankuulu urkutaituri
8 dl vettä paprikakuutioita Kalevi Kiviniemi, baritoni
2 rkl kasvisfondia Jukka Pietilä. Oskar Meri-
kannon sävelmiä
Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja 9.8. klo 19 Rentoa
irrottele nuput. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna
paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja kesäjumppaa Laitikkalan
kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla. Lisää seurantalolla. Mukaan
vesi ja kasvisfondi ja keitä 20 minuutin ajan. Ota muuta- jumppamatto ja vesipullo.
ma parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi. Soseuta keitto 12.8. Suvipäivä Aitoon
sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi. Lisää viini ja koulutuskeskuksessa.
rakuuna ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja
pippuria. Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuuti- Jumalanpalvelus, musiikkia, liikuntaa, juhlapuhe, ruokailu.
oita ja muutamia parsakaalin nuppuja. 12.8. klo 14 ja klo 18 Hetken taivas sylissäni. Pienoisnäytelmä
hetkestä Olga ja Johannes Alkmanin elämässä vuonna 1919.
Ulkoilmakahvila teatterin pihassa. Pälkäneen teatteri, Koulutie 13.
12.8. klo 11 Haltian kesäkahvila Torpalla.
12.8. klo 12 Padankosken Kotakahvio.
17.8. klo 14 SPR järjestää verenluovutuksen seurakuntatalolla
Onkkaalassa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.
21.8. klo 12 Päivätanssit Vilpolassa, Onkkaalan VPK:n lavalla,
soittaa Jussi Roponen.
25.8. klo 18 Bileet: Helevetin Tunarit 15 vuotta. Tanula, Rautajärvi.
28.8. klo 17 Iltatori Rautajärvellä.
Haudutettua kookos-
kaalia ja katkarapuja
1 pieni valkokaali 2 dl vettä
0.5 pienestä purjosta 1.5 rkl thaimaalaista kala-
1 sipuli kastiketta tai soijakastiketta
1 hienonnettu valkosipulin- 1 rkl suurustetta vaaleille
kynsi kastikkeille
2 dl kookoskermaa 180 g isoja pakastekatka-
tai -maitoa rapuja
Poista valkokaalista kantaosa ja paloittele kaali kookkaiksi
paloiksi kannelliseen kasariin. Puolita ja huuhtele purjo.
Pilko purjo ja kuorittu sipuli kookkaiksi paloiksi kasariin.
Lisää hienonnettu valkosipuli, kookoskerma tai -maito,
vesi ja kala- tai soijakastike. Hauduta seosta kannen alla
miedolla lämmöllä, kunnes kaali on rapean pehmeää.
Lisää suuruste ja katkaravut ja kuumenna seos nopeasti.
Tarjoa heti.
Ohjeet ja kuvat: Kotimaiset Kasvikset ry
18 7/2018