Page 8 - Seutulainen 2019-12
P. 8

HYVINVOINTIA LAHJAKSI



               Meiltä löydät ihanat lahjapakkaukset,
          luotettavat apteekkituotteet ja käytännölliset
                         lahjakortit rakkaimmillesi.



                              H y v ä ä   j o u l u a   j a
                  o n n e l l i s t a   u u t t a   v u o t t a   2 0 2 0
           T : L i n n a i n m a a n   a p t e e k i n   h e n k i l ö k u n t a


                                                       K-Citymarket Linnainmaa, Mäentakusenkatu 1
                                                       ma-pe 9-20, la 9-17, su 12-16 puh. (03) 357 0500
                                                                     www.apteekkinne.fi



            Joulu on juuresten juhlaa




              J      oulukauden herkkuruoissa kasvisosuus painot-  kannattaa lisäkkeeksi valmistaa kaunis punajuuririsotto.
                                                               Kun joulupöytään kuuluu kalkkunaa tai muuta lintua,
                     tuu juureksiin, jotka ovatkin aina olleet suoma-
                     laisille tärkeitä elintarvikkeita.
                        Rosolli tunnetaan suunnilleen samanlaisena
           koko Pohjois-Euroopassa Hollannista Venäjälle. Jos rosolliin           Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry
           lisätään silliä, sitä sanotaan sillisalaatiksi.




















           Rosolli                                          Punajuuririsotto


           5 keitettyä punajuurta   Kastike:                3 dl risottoriisiä   5 dl kanalientä fondista
           tai etikkapunajuurta  2 dl kermaviiliä           3 rkl rypsiöljyä     suolaa, pippuria
           2 keitettyä porkkanaa  1 tl valkoviinietikkaa    3 punajuurta         100 g maustamatonta
           2 keitettyä perunaa  tai sitruunamehua           2 punasipulia        tuorejuustoa
           1 maustekurkku       suolaa                      2 valkosipulinkynttä   50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
           1 sipuli             valkopippuria               4 dl kuivaa valkoviiniä  1 rkl hienonnettua timjamia
           1 omena              väriksi tilkka etikkapunajuurien
           persiljaa            lientä                      Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.
                                                            Kuullota riisi öljytilkassa. Lisää joukkoon punajuuri ja sipulit.
           Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan tai   Sekoittele, kunnes kasvikset kuumenevat.
           sekoita keskenään. Ripottele joukkoon hienonnettua persiljaa.   Lisää valkoviini. Kun viini on imeytynyt, jatka lisäämällä kanalien-
           Mausta kermaviili ja värjää etikkapunajuuren liemellä vaaleanpu-  tä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen
           naiseksi. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.   tulee olla valuvan löysää.
                                                            Mehevöitä risotto tuorejuustolla ja mausta sinihome- tai vuohen-
                                                            juustolla sekä timjamilla.
    8               12/2019
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13