Page 9 - Seutulainen 2020-09
P. 9
Näitä kalaruokia lapsetkin voivat kokata
L omakauden jäl- us sujuu, kunhan perusteet nia lapselle ja aikuisellekin varmistuu siitä, että kaikki
Isommilta lapsilta kokka-
sujuu kuten pitääkin. Mikäli
keen rullaamaan
tärkeitä ravintoaineita. Ka-
lähtevä arki tuo esimerkiksi uunin tai veitsien lassa on runsaasti D-vitamii- paistaminen pannulla tai uu-
muutoksia monen perheen käytöstä on käyty turvalli- nia, siitä saa omega-3-rasva- nissa tuntuu liian haastaval-
ruokailuihin. Koulupäivän sesti läpi. Ruoka voi maistua happoja ja se kaiken lisäksi ta, avuksi voi ottaa mikron,
jälkeen kotiin palaavalla voi nirsoiluunkin taipuvaiselle kypsyy helposti ja nopeasti. jolla sulattamisen ja läm-
olla tuliaisena läksyjen lisäk- lapselle jopa paremmin sil- Tulostamalla tai kirjoit- mittämisen lisäksi onnistuu
si nälkä. Jääkaappiin voi siis loin, kun sen on saanut itse tamalla reseptin valmiiksi myös ruuan kypsentäminen.
hankkia valmiiksi ainekset, valmistaa. ja käymällä etukäteen läpi,
joista lapsi voi itsekin kokata Terveellinen kalaruoka mistä kaikki tarvittavat raa- (Pro Kala ry)
välipalaa. on täyttävää ja sisältää mo- ka-aineet ja välineet löytyvät,
Kalalla täytetty pita Lohipannukakku Orient
4 annosta Uunipellillinen
4 kalapihviä, pakaste 3 dl maitoa
1-2 rkl öljyä 4 dl kookosmaitoa
4 rukiista pitaleipää 3,5 dl vehnäjauhoja
(paahdettua sipulirouhetta) 1 tl suolaa
Salaatti 2 tl sokeria
1/3 (noin 200 g) kerää jäävuorisalaattia 2 tl currya
1 porkkana 3 kananmunaa
1/2 (150 g) kurkkua 2 rkl rypsiöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi 100 g kylmäsavukirjolohikuutioita
1 dl maustamatonta jogurttia 100 g pinaattia hienonnettuna (pakaste)
1/2 dl majoneesia seesaminsiemeniä
1 tl sitruunanmehua tai viinietikkaa Sekoita maidot, jauhot, mausteet, kananmunat ja öljy. Anna taiki-
ripaus suolaa ja sokeria
nan turvota vähintään puolituntia.
Pese jäävuorisalaatti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana Sekoita taikinan joukkoon kylmäsavukirjolohikuutiot ja sulatettu
ja leikkaa kuorimaveitsellä lastuiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa pinaatti.
suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja ripottele
Sekoita kulhossa jogurtti, majoneesi, sitruunanmehu ja valkosipu- pinnalle seesaminsiemeniä. Paista pannukakkua 220 °C:ssa noin
li. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon salaatti- 30 minuuttia.
suikaleet, porkkanalastut ja kurkkusuikaleet. Leikkaa pannukakku annospaloiksi ja tarjoa lisukkeena vihersa-
Paista kalapihvit öljytilkassa pannulla pakkauksen ohjeen mukai- laattia.
sen ajan. .
Lämmitä pitaleipiä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 30 se- (Ohjeet: Pro Kala ry)
kuntia. Avaa pitaleivät taskuiksi. Täytä salaatilla ja paistetulla ka-
lapihvillä. Ripottele päälle halutessasi paahdettua sipulirouhetta.
Koko lehti netissä: www.seutulainen.fi 9/2020 9