Page 9 - Seutulainen 2020-09
P. 9

Näitä kalaruokia lapsetkin voivat kokata



             L      omakauden jäl-  us sujuu, kunhan perusteet   nia lapselle ja aikuisellekin   varmistuu siitä, että kaikki
                                     Isommilta lapsilta kokka-
                                                                                   sujuu kuten pitääkin. Mikäli
                    keen rullaamaan
                                                           tärkeitä ravintoaineita. Ka-
                    lähtevä arki tuo   esimerkiksi uunin tai veitsien   lassa on runsaasti D-vitamii-  paistaminen pannulla tai uu-
          muutoksia monen perheen   käytöstä on käyty turvalli-  nia, siitä saa omega-3-rasva-  nissa tuntuu liian haastaval-
          ruokailuihin.  Koulupäivän   sesti läpi. Ruoka voi maistua   happoja ja se kaiken lisäksi   ta, avuksi voi ottaa mikron,
          jälkeen kotiin palaavalla voi   nirsoiluunkin taipuvaiselle   kypsyy helposti ja nopeasti.  jolla sulattamisen ja läm-
          olla tuliaisena läksyjen lisäk-  lapselle jopa paremmin sil-  Tulostamalla tai kirjoit-  mittämisen lisäksi onnistuu
          si nälkä. Jääkaappiin voi siis   loin, kun sen on saanut itse   tamalla reseptin valmiiksi   myös ruuan kypsentäminen.
          hankkia valmiiksi ainekset,   valmistaa.         ja käymällä etukäteen läpi,
          joista lapsi voi itsekin kokata   Terveellinen kalaruoka   mistä kaikki tarvittavat raa-  (Pro Kala ry)
          välipalaa.               on täyttävää ja sisältää mo-  ka-aineet ja välineet löytyvät,





























           Kalalla täytetty pita                           Lohipannukakku Orient


           4 annosta                                       Uunipellillinen
           4 kalapihviä, pakaste                           3 dl maitoa
           1-2 rkl öljyä                                   4 dl kookosmaitoa
           4 rukiista pitaleipää                           3,5 dl vehnäjauhoja
           (paahdettua sipulirouhetta)                     1 tl suolaa
           Salaatti                                        2 tl sokeria
           1/3 (noin 200 g) kerää jäävuorisalaattia        2 tl currya
           1 porkkana                                      3 kananmunaa
           1/2 (150 g) kurkkua                             2 rkl rypsiöljyä
           1 pieni valkosipulinkynsi                       100 g kylmäsavukirjolohikuutioita
           1 dl maustamatonta jogurttia                    100 g pinaattia hienonnettuna (pakaste)
           1/2 dl majoneesia                               seesaminsiemeniä
           1 tl sitruunanmehua tai viinietikkaa            Sekoita maidot, jauhot, mausteet, kananmunat ja öljy. Anna taiki-
           ripaus suolaa ja sokeria
                                                           nan turvota vähintään puolituntia.
           Pese jäävuorisalaatti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana   Sekoita taikinan joukkoon kylmäsavukirjolohikuutiot ja sulatettu
           ja leikkaa kuorimaveitsellä lastuiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa   pinaatti.
           suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.  Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja ripottele
           Sekoita kulhossa jogurtti, majoneesi, sitruunanmehu ja valkosipu-  pinnalle seesaminsiemeniä. Paista pannukakkua 220 °C:ssa noin
           li. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon salaatti-  30 minuuttia.
           suikaleet, porkkanalastut ja kurkkusuikaleet.   Leikkaa pannukakku annospaloiksi ja tarjoa lisukkeena vihersa-
           Paista kalapihvit öljytilkassa pannulla pakkauksen ohjeen mukai-  laattia.
           sen ajan.                                       .
           Lämmitä pitaleipiä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 30 se-  (Ohjeet: Pro Kala ry)
           kuntia. Avaa pitaleivät taskuiksi. Täytä salaatilla ja paistetulla ka-
           lapihvillä. Ripottele päälle halutessasi paahdettua sipulirouhetta.
        Koko lehti netissä: www.seutulainen.fi                                       9/2020                   9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14