Page 8 - Seutulainen Meidän Kesä 2020
P. 8

V       ilénin Leipomo
                  on perustettu
                  vuonna 1952.
        Virtolaiseen arkeen ja juhlaan
        erottamattomasti kuuluva
        perheyritys jatkaa nyt jo kol-
        mannen sukupolven voimin.
        Viimeisin sukupolven vaihdos
        tapahtui 2018,  josta  eteen-
        päin sisarukset Mervi ja Jussi
        Vilén ovat pitäneet huolta pe-
        rinteiden vaalimisesta, ja päi-
        vitäneet samalla  toimintaan
        oman näköisensä yhtenäisen
        tyylin. Vilénin Leipomon logo
        uudistui, tiloja on remontoitu                                                      Sisarukset kasvoivat
        ja konekantaa on lisätty ja päi-                                                    perheleipomon työhön
        vitetty.                                                                            jo pienestä pitäen.
           - Me olimme molemmat
        työskennelleet perheen yri-
        tyksessä sitä ennen jo pari-  Sisarukset jatkavat perinteikkään
        kymmentä vuotta. Meillä on
        leipomoalan koulutus ja lisäksi   perheleipomon tarinaa
        yrittäjäkoulutus, Jussi Vilén
        kertoo.
           -  Olimme  tahoillamme   - Tuotteiden perusvalikoi-  - Kreemimunkkeja leivo-  ammattitaitoista ja joustavaa.
        hakeneet näkemystä myös   ma on osittain sama kuin jo   taan viikossa suuret määrät   Osa heistä on ollut talossa jo
        eri leipomoista, ja sinä aikana   isovanhempiemme aikanakin,   ja ne leivotaan varjellulla re-  kymmeniä vuosia, jotkut ovat
        oman perheyrityksen arvo kir-  kertoo Jussi.       septillä.  Sisälle tuleva kreemi-  olleet töissä kaikilla kolmella
        kastui. Nyt meillä on kova halu   - Ja jatkuvasti tuotevali-  täytekin valmistetaan alusta   Vilénin sukupolvella.
        jatkaa ja viedä perheyritystä   koimaa kehitetään; viimeisin   asti itse. Myös hillo- ja possu-  Jussi tulee yleensä puolen
        eteenpäin, Mervi kertoo.  uutuus on Eila-mummon Puh-  munkit ovat kuuluisia, Mervi   yön jälkeen töihin. Ensim-
                                 tileipä, jolla halusimme kunni-  kehaisee.         mäiset sinä aamuna leivotut
        Tutut suositut           oittaa mummon 41-vuotista    - Meidän tuotteemme oli-  tavarat lähtevät linja-autolla
        tuotteet                 elämäntyötä. Se on rapeakuo-  vat virallisina kisamunkkeina   ympäri maakuntaa jo aamu-
                                 rinen vanhan ajan sekaleipä,   Munkinsyönnin MM-kisoissa   kuudelta. Hän vastaa tuotan-
        Leipomon suosittua myymälä-  jossa on ruista, kauraa ja sie-  viime vuonna Ylöjärvellä.  nosta, henkilöstöasioista ja
        kahvilaa ei voida toistaiseksi   meniä. Olemme saaneet lei-  Värikkäitä macaronseja,   tilauksista. Mervin vastuualu-
        pitää poikkeusolojen vuoksi   västä paljon hyvää palautetta,   joka tavallisesti mielletään   eena puolestaan ovat myy-
        normaalisti auki, mutta leipo-  kertoo Mervi.      kaupunkileivokseksi, tilataan   mälä, myynti ja markkinointi,
        mon uuneista lähtee silti tut-  Yli kolmensadan tuotteen   meiltä runsaasti esimerkiksi   sosiaalinen media sekä palaut-
        tuun tapaan päivittäin kuor-  listalta  löytyvät  perinteiset   häihin, erilaisiin juhliin ja yri-  teiden käsittely.
        mia kauppoihin, ravintoloihin,   saaristolaisleivät, ruislimput,   tysten tilaisuuksiin asiakkaan   - Nettisivut uudistettiin
        kahviloihin, työpaikoille ja lai-  perunanapit ja erilaiset säm-  toivomissa värisävyissä.  juuri, ja meidät löytää myös
        toksiin.                 pylät. Suosittuja ovat muun                        Facebookista ja Instagramista,
                                 muassa Potaska-leipä, Mauri-  Rakkaudella          hän vinkkaa.
                                 papan Rouheiset, Virtain Voi-  leivottu               Sisarukset ovat kasvaneet
                                 ma ja Viljakas-leipä. Vanhaan                      yrittäjäperheessä ja leipomo
                                 juureen leivottua täysruislei-  - Varsinkin kesäisin kuulee asi-  on aina ollut iso osa perheen
                                 pää menee paljon päivättäin   akkaiden kertovan, että tuot-  elämää. Leipomon jatkaminen
                                 vuodesta toiseen ja se on asi-  teemme ovat heille lapsuudes-  olikin heille kutsumustyö ja sy-
                                 akkaiden kestosuosikki.   taan tuttuja ja he ajavat meille   dämen asia.
                                    Vatsalle ystävällisistä vil-  pitkänkin matkan päästä os-  - Olemme ylpeitä kaikes-
                                 joista  kiinnostuneet  pitävät   toksille.         ta mitä leivomme. Tämä on
                                 Vilénin Kaura100 -leivästä,   Leipomossa on työntekijöi-  käsityöleipomo, jonka mais-
             Vilénin macaronseja
             tilataan pääkaupunki-  joka tehdään 100-prosentti-  tä ympäri vuoden 12 henkilöä,   tuvat lähituotteet on leivottu
             seudulle asti.      sesti kaurasta, eikä sen raaka-  kesällä sesonkiaikaan on pari-  rakkaudella hyvistä raaka-
                                 aineena ole lainkaan vehnää.  kymmentä. Henkilökunta on   aineista.

                                                         8
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13