Page 8 - Seutulainen Meidän Kesä 2020
P. 8
V ilénin Leipomo
on perustettu
vuonna 1952.
Virtolaiseen arkeen ja juhlaan
erottamattomasti kuuluva
perheyritys jatkaa nyt jo kol-
mannen sukupolven voimin.
Viimeisin sukupolven vaihdos
tapahtui 2018, josta eteen-
päin sisarukset Mervi ja Jussi
Vilén ovat pitäneet huolta pe-
rinteiden vaalimisesta, ja päi-
vitäneet samalla toimintaan
oman näköisensä yhtenäisen
tyylin. Vilénin Leipomon logo
uudistui, tiloja on remontoitu Sisarukset kasvoivat
ja konekantaa on lisätty ja päi- perheleipomon työhön
vitetty. jo pienestä pitäen.
- Me olimme molemmat
työskennelleet perheen yri-
tyksessä sitä ennen jo pari- Sisarukset jatkavat perinteikkään
kymmentä vuotta. Meillä on
leipomoalan koulutus ja lisäksi perheleipomon tarinaa
yrittäjäkoulutus, Jussi Vilén
kertoo.
- Olimme tahoillamme - Tuotteiden perusvalikoi- - Kreemimunkkeja leivo- ammattitaitoista ja joustavaa.
hakeneet näkemystä myös ma on osittain sama kuin jo taan viikossa suuret määrät Osa heistä on ollut talossa jo
eri leipomoista, ja sinä aikana isovanhempiemme aikanakin, ja ne leivotaan varjellulla re- kymmeniä vuosia, jotkut ovat
oman perheyrityksen arvo kir- kertoo Jussi. septillä. Sisälle tuleva kreemi- olleet töissä kaikilla kolmella
kastui. Nyt meillä on kova halu - Ja jatkuvasti tuotevali- täytekin valmistetaan alusta Vilénin sukupolvella.
jatkaa ja viedä perheyritystä koimaa kehitetään; viimeisin asti itse. Myös hillo- ja possu- Jussi tulee yleensä puolen
eteenpäin, Mervi kertoo. uutuus on Eila-mummon Puh- munkit ovat kuuluisia, Mervi yön jälkeen töihin. Ensim-
tileipä, jolla halusimme kunni- kehaisee. mäiset sinä aamuna leivotut
Tutut suositut oittaa mummon 41-vuotista - Meidän tuotteemme oli- tavarat lähtevät linja-autolla
tuotteet elämäntyötä. Se on rapeakuo- vat virallisina kisamunkkeina ympäri maakuntaa jo aamu-
rinen vanhan ajan sekaleipä, Munkinsyönnin MM-kisoissa kuudelta. Hän vastaa tuotan-
Leipomon suosittua myymälä- jossa on ruista, kauraa ja sie- viime vuonna Ylöjärvellä. nosta, henkilöstöasioista ja
kahvilaa ei voida toistaiseksi meniä. Olemme saaneet lei- Värikkäitä macaronseja, tilauksista. Mervin vastuualu-
pitää poikkeusolojen vuoksi västä paljon hyvää palautetta, joka tavallisesti mielletään eena puolestaan ovat myy-
normaalisti auki, mutta leipo- kertoo Mervi. kaupunkileivokseksi, tilataan mälä, myynti ja markkinointi,
mon uuneista lähtee silti tut- Yli kolmensadan tuotteen meiltä runsaasti esimerkiksi sosiaalinen media sekä palaut-
tuun tapaan päivittäin kuor- listalta löytyvät perinteiset häihin, erilaisiin juhliin ja yri- teiden käsittely.
mia kauppoihin, ravintoloihin, saaristolaisleivät, ruislimput, tysten tilaisuuksiin asiakkaan - Nettisivut uudistettiin
kahviloihin, työpaikoille ja lai- perunanapit ja erilaiset säm- toivomissa värisävyissä. juuri, ja meidät löytää myös
toksiin. pylät. Suosittuja ovat muun Facebookista ja Instagramista,
muassa Potaska-leipä, Mauri- Rakkaudella hän vinkkaa.
papan Rouheiset, Virtain Voi- leivottu Sisarukset ovat kasvaneet
ma ja Viljakas-leipä. Vanhaan yrittäjäperheessä ja leipomo
juureen leivottua täysruislei- - Varsinkin kesäisin kuulee asi- on aina ollut iso osa perheen
pää menee paljon päivättäin akkaiden kertovan, että tuot- elämää. Leipomon jatkaminen
vuodesta toiseen ja se on asi- teemme ovat heille lapsuudes- olikin heille kutsumustyö ja sy-
akkaiden kestosuosikki. taan tuttuja ja he ajavat meille dämen asia.
Vatsalle ystävällisistä vil- pitkänkin matkan päästä os- - Olemme ylpeitä kaikes-
joista kiinnostuneet pitävät toksille. ta mitä leivomme. Tämä on
Vilénin Kaura100 -leivästä, Leipomossa on työntekijöi- käsityöleipomo, jonka mais-
Vilénin macaronseja
tilataan pääkaupunki- joka tehdään 100-prosentti- tä ympäri vuoden 12 henkilöä, tuvat lähituotteet on leivottu
seudulle asti. sesti kaurasta, eikä sen raaka- kesällä sesonkiaikaan on pari- rakkaudella hyvistä raaka-
aineena ole lainkaan vehnää. kymmentä. Henkilökunta on aineista.
8