Page 17 - Seutulainen 2016-04
P. 17
Ravintolat ja ruokapaikat
Keväiset kalarullat
pinaattikastikkeessa
600 g ahven-, kuha- tai siikafileitä
0.5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Kastike
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
pippuria
50 g hienonnettua pakastepinaattia
Lisäksi
pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia
Täyte
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
0.25 ruukku(a) timjamia
0.5 ruukku(a) persiljaa
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
Levitä kalafileet leikkuulaudalle ja mausta kevyesti suolalla ja pippu-
rilla.
Mittaa öljy, sitruunamehu, yrttien oksat ja mausteet tehosekoitti-
meen ja soseuta tasaiseksi tai käytä sauvasekoitinta.
Jaa yrttiseos kalafileille. Kääri fileet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
Kastiketta varten kuumenna rasva kasarissa, paistinpannulla tai
paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna hetken Meiltä saa aitoa oman
aikaa sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito, kuumenna ja keitä tilan maidosta tehtyä
sekoitellen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuoreveteläisen Savon-
sulata kastikkeeseen pinaatti.
tilan Jäätelöä. Hyvää!
Nostele kalarullat kuumaan kastikkeeseen. Kypsennä miedolla
lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista puolivälissä, onko
kalarullat tarpeen varovasti kääntää.
KAHVILA ANIITTA
Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä ja tarjoa perunoiden ja kei-
tettyjen porkkanoiden, kukkakaalin ja parsakaalin kanssa. Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
(Kauppahallin lihakäytävällä)
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry Puh. (03) 214 2585, Avoinna ark. 8-18, la 8-16
www.kahvila-aniitta.fi
Jo 10 vuotta vaikuttavaa mainontaa 4/2016 17

