Page 17 - Seutulainen 2016-04
P. 17

Ravintolat ja ruokapaikat



          Keväiset kalarullat

          pinaattikastikkeessa

























              600 g ahven-, kuha- tai siikafileitä
              0.5 tl suolaa
              mustapippuria myllystä
          Kastike
              2 rkl voita tai margariinia
              3 rkl vehnäjauhoja
              5 dl maitoa
              suolaa
              pippuria
              50 g hienonnettua pakastepinaattia
          Lisäksi
              pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia

          Täyte
              2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
              1 rkl sitruunamehua
              0.25 ruukku(a) timjamia
              0.5 ruukku(a) persiljaa
              ripaus suolaa
              rouhaisu mustapippuria myllystä


          Levitä kalafileet leikkuulaudalle ja mausta kevyesti suolalla ja pippu-
          rilla.
          Mittaa öljy, sitruunamehu, yrttien oksat ja mausteet tehosekoitti-
          meen ja soseuta tasaiseksi tai käytä sauvasekoitinta.

          Jaa yrttiseos kalafileille. Kääri fileet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
          Kastiketta varten kuumenna rasva kasarissa, paistinpannulla tai
          paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna hetken   Meiltä saa aitoa oman
          aikaa sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito, kuumenna ja keitä   tilan maidosta tehtyä
          sekoitellen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja   kuoreveteläisen Savon-
          sulata kastikkeeseen pinaatti.
                                                            tilan Jäätelöä. Hyvää!
          Nostele kalarullat kuumaan kastikkeeseen. Kypsennä miedolla
          lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista puolivälissä, onko
          kalarullat tarpeen varovasti kääntää.
                                                                          KAHVILA ANIITTA
          Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä ja tarjoa perunoiden ja kei-
          tettyjen porkkanoiden, kukkakaalin ja parsakaalin kanssa.       Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
                                                                          (Kauppahallin lihakäytävällä)
          Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry                                   Puh. (03) 214 2585, Avoinna ark. 8-18, la 8-16
                                                                          www.kahvila-aniitta.fi
        Jo 10 vuotta vaikuttavaa mainontaa                                           4/2016                  17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22