Page 10 - Seutulainen 2016-06
P. 10

K      ahvila Aniit-
                 ta Tampereen
                 Kauppahallissa
        täytti toukokuussa 18 vuotta
        ja synttäreitä juhlistetaan ke-
        säkuun 10. päivä. Myynnissä
        olevien herkkujen lisäksi kah-
        vilan asiakkaat voivat nautis-
        kella musiikista ja osallistua
        arvontaan. Lapsille järjeste-
        tään piirustuskilpailu ja kahvin
        kera saa suun makeaksi kon-
        vehdilla.
           Taipaleen varrelle on mah-
        tunut monenmoisia tapah-
        tumia ja tarinoita. Aikanaan
        neljän luukun tilasta aloit-
        tanut kahvila on sittemmin
        kasvanut noin 60-paikkaiseksi
        asiakkaiden ”toiseksi kodiksi”
        ja muuttui huhtikuussa osake-                                                    -Meiltä saa myös
        yhtiöksi.                    Kun kaikkea tekisi                                  herkullista tilajääte-
           - Meille on kertynyt vuo-                                                     löä, kertovat hyvän-
        sien varrella paljon vakioasi-                                                   tuulisen palvelun
                                                                                         Kahvila Aniittan
        akkaita ja osa perheistä on   mieli maistaa…                                     Susanna Kuosa (vas.)
        tuttuja jo useammassa su-                                                        ja Aniitta Hjelm.
        kupolvessa. Nytkin eräässä
        masussa asustelee tulevia asi-
        akkaitamme, hymyilevät Su-  miljöön olevan miellyttävä.  vapaammat kädet tässä asias-  tavasti, tuhansista resepteistä
        sanna Kuosa ja Aniitta Hjelm.  Juuri parempi ei kahvilan   sa ja valtiokin tukisi asiaa toi-  ei tokikaan kaikkia ole kokeil-
           Kahvilalla on hallin ala-  sijainti voisi olla – keskellä   millaan, Aniitta toteaa.  tu, mutta nelisenkymmentä
        kerrassa oma leipomo, jossa   kaupunkia, mutta ainutlaatui-                 makua on jo saanut omat eti-
        syntyvät ihastuttavat makeat   sessa, idyllisessä ja tunnelmal-             kettinsä. Kahvila Aniittan vali-
        leivonnaiset ja maistuvat suo-  lisessa Kauppahallissa.  Jäätelöelämys      koima vaihtelee, mutta vaihto-
        laiset.                     - Joka muuten on ehdot-  vailla vertaa          ehtoja löytyy runsaasti.
           - Leipurimme Johanna   tomasti Suomen paras, täällä                         - Jäätelöissä on oikeasti
        Rita on monipuolistanut vali-  on oikeasti elämää. Lisäksi   Viime vuonna Kahvila Aniitta   makua. Esimerkiksi sitruu-
        koimaamme upeasti. Hän et-  hallissa on nykyään freesi ja   otti valikoimiinsa Savontilan   najäätelössä käytetään ihan
        sii omatoimisesti ja aktiivisesti   positiivinen henki, nuoremmat   jäätelön. Kuoreveteläinen pe-  oikeaa sitruunaa ja mukaan
        uusia ideoita, joita sitten to-  uudet yrittäjät tuovat aivan   rinteikäs 30 lypsävän sukutila   raastetaan vielä kuortakin.
        teuttaa ennakkoluulottomasti.   omaa energiaansa ja yhteisöl-  on valmistanut jäätelöä itse   Osassa käytetään italialaisia
        Suosiota saavuttavat tuotteet   lisyys heijastuu toiminnassa,   omassa keittiössään yli kuu-  makupastoja. Suosikkeja ovat
        jäävät pysyvästi myyntiin, ker-  kiittää Aniitta.  den vuoden ajan.         Baileys ja perusmaut, eli vanil-
        too Susanna.                Yritys on halunnut tukea   - Päästyäni itse mais-  ja, suklaa ja mansikka. Minttu
           On muutama asia, joista   opiskelijoita ja työelämään   tamaan jätskiä ensi kerran   on ollut yllättäjä. Jäätelöitä
        Kahvila Aniitta ei tingi. Se on   haluavia, minkä vuoksi tiskin   oli makuelämys sen verran   myydään meillä pienissä pika-
        ja pysyy palvelevana kahvila-  takana on tuttujen kasvojen   koukuttava, että halusin sen   reissa, mutta jäätelön koostu-
        na, eli kahvi kaadetaan kup-  ohella näkynyt myös vaihtu-  ehdottomasti myös meille   muksen huomioiden annos on
        piin ja herkut tarjoillaan lauta-  vuutta.         myyntiin. Jäätelössä ei käy-  juuri sopiva, Susanna nauraa.
        selle asetettuna.           - Meillä on ollut esimerkik-  tetä lainkaan vettä, vaan ai-  - On aivan pakko tunnus-
           - Käytämme tuoreita ja   si harjoittelijoita kouluista. Jos   noastaan maitoa ja kermaa.   taa, että tähän jätskiin jää
        aitoja raaka-aineita, teemme   työntekijään liittyvät sivukulut   Se on rakenteeltaan teollista   koukkuun, toteaa tavallisesti
        itse noin 80 prosenttia myy-  olisivat pienemmät, työllis-  jäätelöä tuhdimpaa ja kermai-  jäätelöiden suhteen nirso toi-
        mistämme tuotteista ja kah-  täisimme heti kaksi henkilöä   sempaa ja siinä on huomatta-  mittaja, joka taisi nautiskella
        vimme on varmasti tuoretta,   lisää vakituisesti. Palkkauk-  vasti vähemmän ilmaa. Sitä on   kolme pikarillista eri makuja
        laatu on meille kunnia-asia.   sesta sinällään emme halua   saatavilla meiltä koko kesän,   parin päivän aikana…
        Kahvilan siisteyteen panos-  tinkiä. Olisi hienoa, jos pien-  Susanna muistuttaa.
        tamme, sillä haluamme myös   yrittäjälle annettaisiin hieman   Makuvaihtoehtoja on val-
   10               6/2016
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15