Page 10 - Seutulainen 2016-06
P. 10
K ahvila Aniit-
ta Tampereen
Kauppahallissa
täytti toukokuussa 18 vuotta
ja synttäreitä juhlistetaan ke-
säkuun 10. päivä. Myynnissä
olevien herkkujen lisäksi kah-
vilan asiakkaat voivat nautis-
kella musiikista ja osallistua
arvontaan. Lapsille järjeste-
tään piirustuskilpailu ja kahvin
kera saa suun makeaksi kon-
vehdilla.
Taipaleen varrelle on mah-
tunut monenmoisia tapah-
tumia ja tarinoita. Aikanaan
neljän luukun tilasta aloit-
tanut kahvila on sittemmin
kasvanut noin 60-paikkaiseksi
asiakkaiden ”toiseksi kodiksi”
ja muuttui huhtikuussa osake- -Meiltä saa myös
yhtiöksi. Kun kaikkea tekisi herkullista tilajääte-
- Meille on kertynyt vuo- löä, kertovat hyvän-
sien varrella paljon vakioasi- tuulisen palvelun
Kahvila Aniittan
akkaita ja osa perheistä on mieli maistaa… Susanna Kuosa (vas.)
tuttuja jo useammassa su- ja Aniitta Hjelm.
kupolvessa. Nytkin eräässä
masussa asustelee tulevia asi-
akkaitamme, hymyilevät Su- miljöön olevan miellyttävä. vapaammat kädet tässä asias- tavasti, tuhansista resepteistä
sanna Kuosa ja Aniitta Hjelm. Juuri parempi ei kahvilan sa ja valtiokin tukisi asiaa toi- ei tokikaan kaikkia ole kokeil-
Kahvilalla on hallin ala- sijainti voisi olla – keskellä millaan, Aniitta toteaa. tu, mutta nelisenkymmentä
kerrassa oma leipomo, jossa kaupunkia, mutta ainutlaatui- makua on jo saanut omat eti-
syntyvät ihastuttavat makeat sessa, idyllisessä ja tunnelmal- kettinsä. Kahvila Aniittan vali-
leivonnaiset ja maistuvat suo- lisessa Kauppahallissa. Jäätelöelämys koima vaihtelee, mutta vaihto-
laiset. - Joka muuten on ehdot- vailla vertaa ehtoja löytyy runsaasti.
- Leipurimme Johanna tomasti Suomen paras, täällä - Jäätelöissä on oikeasti
Rita on monipuolistanut vali- on oikeasti elämää. Lisäksi Viime vuonna Kahvila Aniitta makua. Esimerkiksi sitruu-
koimaamme upeasti. Hän et- hallissa on nykyään freesi ja otti valikoimiinsa Savontilan najäätelössä käytetään ihan
sii omatoimisesti ja aktiivisesti positiivinen henki, nuoremmat jäätelön. Kuoreveteläinen pe- oikeaa sitruunaa ja mukaan
uusia ideoita, joita sitten to- uudet yrittäjät tuovat aivan rinteikäs 30 lypsävän sukutila raastetaan vielä kuortakin.
teuttaa ennakkoluulottomasti. omaa energiaansa ja yhteisöl- on valmistanut jäätelöä itse Osassa käytetään italialaisia
Suosiota saavuttavat tuotteet lisyys heijastuu toiminnassa, omassa keittiössään yli kuu- makupastoja. Suosikkeja ovat
jäävät pysyvästi myyntiin, ker- kiittää Aniitta. den vuoden ajan. Baileys ja perusmaut, eli vanil-
too Susanna. Yritys on halunnut tukea - Päästyäni itse mais- ja, suklaa ja mansikka. Minttu
On muutama asia, joista opiskelijoita ja työelämään tamaan jätskiä ensi kerran on ollut yllättäjä. Jäätelöitä
Kahvila Aniitta ei tingi. Se on haluavia, minkä vuoksi tiskin oli makuelämys sen verran myydään meillä pienissä pika-
ja pysyy palvelevana kahvila- takana on tuttujen kasvojen koukuttava, että halusin sen reissa, mutta jäätelön koostu-
na, eli kahvi kaadetaan kup- ohella näkynyt myös vaihtu- ehdottomasti myös meille muksen huomioiden annos on
piin ja herkut tarjoillaan lauta- vuutta. myyntiin. Jäätelössä ei käy- juuri sopiva, Susanna nauraa.
selle asetettuna. - Meillä on ollut esimerkik- tetä lainkaan vettä, vaan ai- - On aivan pakko tunnus-
- Käytämme tuoreita ja si harjoittelijoita kouluista. Jos noastaan maitoa ja kermaa. taa, että tähän jätskiin jää
aitoja raaka-aineita, teemme työntekijään liittyvät sivukulut Se on rakenteeltaan teollista koukkuun, toteaa tavallisesti
itse noin 80 prosenttia myy- olisivat pienemmät, työllis- jäätelöä tuhdimpaa ja kermai- jäätelöiden suhteen nirso toi-
mistämme tuotteista ja kah- täisimme heti kaksi henkilöä sempaa ja siinä on huomatta- mittaja, joka taisi nautiskella
vimme on varmasti tuoretta, lisää vakituisesti. Palkkauk- vasti vähemmän ilmaa. Sitä on kolme pikarillista eri makuja
laatu on meille kunnia-asia. sesta sinällään emme halua saatavilla meiltä koko kesän, parin päivän aikana…
Kahvilan siisteyteen panos- tinkiä. Olisi hienoa, jos pien- Susanna muistuttaa.
tamme, sillä haluamme myös yrittäjälle annettaisiin hieman Makuvaihtoehtoja on val-
10 6/2016