Page 23 - Seutulainen 2018-06
P. 23

Huhtahyvät                                                                  pyörykät.

                                                                                       Leikkeleet on Huhtahy-
        savustaa                                                                    vien perinteisin osa-alue ja

                                                                                    niitä yhä kehitetään, mutta
        mehevästi,                                                                  nopeimmin nousevaksi tuote-
                                                                                    ryhmäksi ovat muodostuneet
                                                                                    laktoosittomat ja gluteenitto-
        noettomasti ja                                                              mat gourmet-salaatit. Salaat-
                                                                                    titarjottimelta löytyvät Herk-
        terveellisesti                                                              kusieni- ja Metsäsienisalaatit,
                                                                                    Rosolli, Waldorfin salaatti ja
                                                                                    uusimpana tulokkaana Rapu-
                                                                                    remoulade.

                                                                                    Vahvuutena
                                                                                    kehittyminen
                                                                                    Kolmekymppisiään viettävä
                                                                                    yritys uudisti pakkaustensa
                                                                                    ulkonäönkin juhlan kunniaksi.
                                                                                    Huhtahyviä on saatavilla päi-
                                                                                    vittäistavarakaupoissa kautta
                                                                                    maan.
                                                                                       Yritys on viime aikoina
                                                                                    tehnyt tuotantopuolelle yli
                                                                                    seitsemän miljoonan euron in-
          K       ankaanpäässä    ka tutustui Saksassa terveelli-  mistajista, Juha Salmi kertoo.   vestoinnit ja se työllistää kaik-
                                    Toimitusjohtaja Jukka Vils-
                  toimiva ruokatalo
                                                                                    kiaan 60 työntekijää.
                                                              - Meetvurstit valmistetaan
                  Huhtahyvät Oy   semmin savustavaan uuniin ja   erillisessä tehtaassaan kink-  - Kaikki mikä kuuluu ruo-
        on tunnettu lihajalosteistaan   hankki sellaisen Huhtahyville   kutehtaan vieressä.   kapöytään, kiinnostaa meitä.
        ja salaateistaan. Tänä vuon-  puolisentoista vuotta sitten.   Nokivapaan tuoteryhmän   Meillä on erittäin hyvä tuo-
        na 30 vuotta täyttävä yritys   Puolen miljoonan euron in-  ohella toinen suuri juhlavuo-  tekehitystiimi, se on meidän
        on hiljattain tuonut Suomeen   vestointi on tuottanut tulos-  den myötä esitelty tuoteryh-  vahvuutemme. Kuuntelemme
        savustamistekniikan, josta ei   ta; kuluttajat ovat ihastuneet   mä on suomalaisen suuhun   herkällä korvalla myös asiak-
        jää tuotteeseen haitallisia yh-  höyrymenetelmällä noetto-  sopivat kasvipohjaiset elin-  kaiden toiveita, Juha Salmi
        disteitä.                 masti  palvattuihin  kokoliha-  tarvikkeet, joiden kysyntä on   toteaa.
                                  leikkeleisiin.           viime aikoina kasvanut voi-
                                    - Liha savustetaan luon-  makkaasti. Kokoelmaan kuu-
                                  nollisella leppäpurun savulla   luu kymmenkunta erilaista
                                  400 asteessa siten, ettei hai-  Hollannissa teetettyä tuotetta,
                                  tallisia PAH-yhdisteitä synny.   joissa liha on korvattu kasvi-
                                  Savu menee lihaan syvem-  proteiinilla.
                                  mälle, ja tuote on mehevämpi   - Nämä on suunnattu sel-
                                  ja herkullisempi kuin muulla   laisille kuluttajille, jotka hake-
                                  tavoin savustamalla, kehuu   vat kevennystä ruokavalioon
                                  Huhtahyvien markkinointijoh-  ja vaihtoehtoja lihalle, mutta
                                  taja Juha Salmi.         jotka arvostavat kuitenkin li-
                                    Nokivapaita ovat kaikki   han kaltaista makuelämystä,
                                  Huhtahyvien savustamat tuot-  Juha Salmi määrittelee yrityk-
                                  teet, eli Rosvofilee, Savukassler   sen uutta aluevaltausta.
                                  ja Ylikypsä kinkku. Vastaavaa   Kasviproteiinia  sisältävät
                                  menetelmää ei ole Suomessa   tuotteet muistuttavat maul-
                                  muilla elintarvikeyrityksillä.   taan, rakenteeltaan ja ulkonä-
                                                           öltään lihaversioitaan. Huhta-
                                  Muutakin kuin lihaa      hyvien kasvisruokiin kuuluvat
                                                           muun muassa nugetit ja wie-
                                  - Olemme myös yksi Suomen   ninleikkeet, bratwursti ja pe-  Markkinointijohtaja
        Toimitusjohtaja Jukka Vilska                                                  Juha Salmi
                                  suurimmista meetvurstin val-  koni, hampurilaispihvi sekä
        Koko lehti netissä: www.seutulainen.fi                                      6 /2018                  23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28