Page 23 - Seutulainen 2018-06
P. 23
Huhtahyvät pyörykät.
Leikkeleet on Huhtahy-
savustaa vien perinteisin osa-alue ja
niitä yhä kehitetään, mutta
mehevästi, nopeimmin nousevaksi tuote-
ryhmäksi ovat muodostuneet
laktoosittomat ja gluteenitto-
noettomasti ja mat gourmet-salaatit. Salaat-
titarjottimelta löytyvät Herk-
terveellisesti kusieni- ja Metsäsienisalaatit,
Rosolli, Waldorfin salaatti ja
uusimpana tulokkaana Rapu-
remoulade.
Vahvuutena
kehittyminen
Kolmekymppisiään viettävä
yritys uudisti pakkaustensa
ulkonäönkin juhlan kunniaksi.
Huhtahyviä on saatavilla päi-
vittäistavarakaupoissa kautta
maan.
Yritys on viime aikoina
tehnyt tuotantopuolelle yli
seitsemän miljoonan euron in-
K ankaanpäässä ka tutustui Saksassa terveelli- mistajista, Juha Salmi kertoo. vestoinnit ja se työllistää kaik-
Toimitusjohtaja Jukka Vils-
toimiva ruokatalo
kiaan 60 työntekijää.
- Meetvurstit valmistetaan
Huhtahyvät Oy semmin savustavaan uuniin ja erillisessä tehtaassaan kink- - Kaikki mikä kuuluu ruo-
on tunnettu lihajalosteistaan hankki sellaisen Huhtahyville kutehtaan vieressä. kapöytään, kiinnostaa meitä.
ja salaateistaan. Tänä vuon- puolisentoista vuotta sitten. Nokivapaan tuoteryhmän Meillä on erittäin hyvä tuo-
na 30 vuotta täyttävä yritys Puolen miljoonan euron in- ohella toinen suuri juhlavuo- tekehitystiimi, se on meidän
on hiljattain tuonut Suomeen vestointi on tuottanut tulos- den myötä esitelty tuoteryh- vahvuutemme. Kuuntelemme
savustamistekniikan, josta ei ta; kuluttajat ovat ihastuneet mä on suomalaisen suuhun herkällä korvalla myös asiak-
jää tuotteeseen haitallisia yh- höyrymenetelmällä noetto- sopivat kasvipohjaiset elin- kaiden toiveita, Juha Salmi
disteitä. masti palvattuihin kokoliha- tarvikkeet, joiden kysyntä on toteaa.
leikkeleisiin. viime aikoina kasvanut voi-
- Liha savustetaan luon- makkaasti. Kokoelmaan kuu-
nollisella leppäpurun savulla luu kymmenkunta erilaista
400 asteessa siten, ettei hai- Hollannissa teetettyä tuotetta,
tallisia PAH-yhdisteitä synny. joissa liha on korvattu kasvi-
Savu menee lihaan syvem- proteiinilla.
mälle, ja tuote on mehevämpi - Nämä on suunnattu sel-
ja herkullisempi kuin muulla laisille kuluttajille, jotka hake-
tavoin savustamalla, kehuu vat kevennystä ruokavalioon
Huhtahyvien markkinointijoh- ja vaihtoehtoja lihalle, mutta
taja Juha Salmi. jotka arvostavat kuitenkin li-
Nokivapaita ovat kaikki han kaltaista makuelämystä,
Huhtahyvien savustamat tuot- Juha Salmi määrittelee yrityk-
teet, eli Rosvofilee, Savukassler sen uutta aluevaltausta.
ja Ylikypsä kinkku. Vastaavaa Kasviproteiinia sisältävät
menetelmää ei ole Suomessa tuotteet muistuttavat maul-
muilla elintarvikeyrityksillä. taan, rakenteeltaan ja ulkonä-
öltään lihaversioitaan. Huhta-
Muutakin kuin lihaa hyvien kasvisruokiin kuuluvat
muun muassa nugetit ja wie-
- Olemme myös yksi Suomen ninleikkeet, bratwursti ja pe- Markkinointijohtaja
Toimitusjohtaja Jukka Vilska Juha Salmi
suurimmista meetvurstin val- koni, hampurilaispihvi sekä
Koko lehti netissä: www.seutulainen.fi 6 /2018 23