Page 26 - Seutulainen 2018-06
P. 26
Uudennäköinen
Subway
palvelee
Kaukajärvellä
V uosi toisensa jäl- ja parikymmentä asiakaspaik-
kaa. Suunnitelmissa on saada
keen Suomen
parhaaksi pi- kesäksi ulos jonkinlainen te-
karuokaketjuksi äänestetty rassialue ja toivottavasti pai-
Subway on saamassa uutta koitustilaakin.
ilmettä kautta maailman. Jussi Jokilammen johta-
Tampereen Kaukajärvelle missa Kaukajärven ja Kanga-
maaliskuussa avattu ravintola salan liikkeissä on yhteensä
on järjestyksessään vasta toi- 15 työntekijää. Kaukajärven
nen tuon uudistetun ulkoasun Subin vuoropäällikkönä toimii
omaava liike Suomessa. Henna Helenius, joka tuli Kan-
Subin suurin kilpailuvaltti gasalan Subiin töihin ollessaan
on aineksien tuoreus, kuten vasta 15-vuotias ja on siitä
iskulause Fresh Forward ko- lähtien täytellyt leipiä jo viiden Henna Helenius hallitsee
rostaa. Raikkaita vihanneksia vuoden ajan. leivän tekemisen taidon.
on runsas valikoima ja ne ovat
houkuttelevasti esillä. Kyllä nälkä lähtee
Merkillepantavaa on myös mukaan. tään kasviksilla, kastikkeilla ja
valinnanvapaus. Maailman suurin pikaruoka- - Oma suosikkini on Itali- mausteilla.
- Erilaisia yhdistelmävaih- ketju Subway rantautui Suo- an B.M.T aurajuustolla. Edel- Subwayssa asiakas voi
toehtoja on miljoonia, kertoo meen vuonna 2000, ja tällä leen menee neljä, viisi subia omilla valinnoillaan raken-
yrittäjä Jussi Jokilampi. hetkellä ravintoloita on maas- viikossa, tunnustaa Jussi, joka taa annoksestaan juuri niin
- Jos asiakas ei itse osaa sa jo 180. on ehtinyt kääräistä nälkäisille terveellisen, vähärasvaisen ja
päättää mitä ottaisi, henkilö- - Alkuaikoina kaikki eivät asiakkaille jo kymmeniä tu- vähäsuolaisen kuin haluaa.
kunta kyllä neuvoo. millään sisäistäneet sitä, että hansia Subway-leipiä. Myös Subwayn salaatit ovat
voileipäkin voi olla kokonai- Linjastoa pitkin etenevä hyvä, ruokaisa vaihtoehto ate-
Upouudet tilat, nen ateria. Ei varmasti jää näl- voileivän valmistus on tullut riaksi.
tuttu palvelu kä, lupaa jo kahdeksan vuotta konseptina jo tutuksi. Aluksi
Subwayssä franchising-yrittä- valitaan leipä, joka on aina Kesäpäivän
Subwayn uusi moderni logo jänä toiminut Jussi. vastapaistettu. Vaihtoehtoina Saunalautta
esittäytyy Juvankadulla sijait- Subin voi rakentaa mielen- ovat vaalea, tumma, hunaja-
sevan liikkeen valomainok- sä mukaan todella tuhdiksi tai kaura, juusto-oregano, vaalea Jussi Jokilampi vuokraa myös
sessa. Sisällä näkee entistä sitten erittäin kevyeksi ateriak- seesam, flatbread tai yhdek- saunalauttaa Kangasalan Mo-
raikkaamman värimaailman si. Kaikkein kevyin vaihtoehto sän viljan leipä, joko 30-sent- bilian rannassa. Längelmäve-
ja pelkistetyn yleisilmeen. Yh- on suuri salaatti, jossa on vain tisenä tai puolikkaana. den maisemissa voi saunotella
tenä uudistuksena on paikan noin 200 kilokaloria. Tuhdein Seuraavassa vaiheessa kapteenin ohjaamana 11 hen-
päällä syötävien leipien tarjoi- sen sijaan on suosittu salamia, päätetään leivän täytteet, joi- gen kokoisissa seurueissa. Ke-
lu koreissa, sen sijaan että ne pepperonia ja kinkkua sisältä- ta on kymmeniä erilaisia pais- säpäivän Saunalautta on va-
paketoitaisiin. vä Italian B.M.T tuplatäytteel- tista ja pekonista avocadoon rustettu grillillä, ja lautalle voi
Kaukajärven Subway on lä. Ääripäiden väliin mahtuu ja pippurijuustoon. Asiakkaan myös tilata ruoat ja juomat.
pirteäilmeinen ravintola, jos- tuhansia erilaisia kokonai- niin toivoessa leipä paahde-
sa on tilaa noin sata neliötä suuksia syöjän mieltymysten taan. Sitten Subia täydenne-
26 6/2018