Page 16 - Seutulainen 2017-12
P. 16

JOULUHERKUT

















            ...JA ELÄMÄ            Vikinraitti 5, Lempäälä   Silakkaa
         MAISTUU TAAS!                                       sipulikastikkeessa


                                                             500 g nahattomia silakkafileitä
          Meillä maistuu Joulu                               Silakkafileiden marinointiliemi:
                                                             1 dl väkiviinaetikkaa
                                                             2 dl sokeria
          Kaikki joulun herkut                               3 dl vettä
           kätevästi samalla                                 1 ti hienoa merisuolaa
            kertaa omasta                                    2 laakerinlehteä
             keittiöstämme
             Tilaukset 18.12. mennessä                       Sipulikastike:
                Viihtyisässä                                 1 valkosipulin kynsi
             lounaskahvilassamme                             1kpl punasipulia
           tarjolla päivittäin vaihtuva
            lounas ja salaattibuffet                         0,5 dl ruohosipulia
           Lounastarjoilu ma-pe klo 10.30-13.30              400 g ranskankermaa
                                                             1 kpl sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu
                                                             2 kpl Granny Smith-omenaa kuutioituna
                            Herkuttele                       0,5 tl sokeria
                            Jouluisilla
                                                             1 tl Dijon-sinappia
           ark. 7.00-17.00, la 9.00-13.00   kakuilla         hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
           Avoinna:
                                                             Silakkafileiden marinointiliemi:
           mannakorvenkahvila@linkosuo.fi                    Kiehauta etikkaliemen ainekset, jäähdytä liemi kylmäksi ja
            Mannakorventie 1, Kangasala  www.linkosuo.fi     kaada nahattomien silakkafileiden päälle. Anna silakoiden
                                                             maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Voit myös käyt-
                                                             tää kaupasta saatavia valmiiksi marinoituja silakkafileitä.

                                                             Sipulikastike:
                                                             Hienonna valkosipuli, punasipuli ja ruohosipuli. Kuutioi
                                                             omena ja mausta omenakuutiot sitruunamehulla. Sekoita
                                                             kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
                                                             Valuta ja kuivaa marinoidut silakkafileet. Laita marinoidut
                                                             silakkafileet kastikkeen joukkoon maustumaan. Anna tekey-
                        JOULUN TAIKA                         tyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
          Vietä kiireetön joulu hankien ja tähtien           Tarjoile silakka mallaslimpun tai ruisleivän kera. Lisukkeiksi
                                                             silakkaleiville sopivat esimerkiksi tilli, friteerattu sipuli ja
              hohteessa nauttien Lapin taiasta               siianmäti.
                       PÄÄSIÄISEN AIKA                       Pro Kala ry
          Nauti auringon paisteesta keväthangilla
            LEVI – SAARISELKÄ – SALLA – YLLÄS

          www.lomatahdet.fi info@lomatahdet.fi







   16               12/2017
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21