Page 16 - Seutulainen 2017-12
P. 16
JOULUHERKUT
...JA ELÄMÄ Vikinraitti 5, Lempäälä Silakkaa
MAISTUU TAAS! sipulikastikkeessa
500 g nahattomia silakkafileitä
Meillä maistuu Joulu Silakkafileiden marinointiliemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
Kaikki joulun herkut 3 dl vettä
kätevästi samalla 1 ti hienoa merisuolaa
kertaa omasta 2 laakerinlehteä
keittiöstämme
Tilaukset 18.12. mennessä Sipulikastike:
Viihtyisässä 1 valkosipulin kynsi
lounaskahvilassamme 1kpl punasipulia
tarjolla päivittäin vaihtuva
lounas ja salaattibuffet 0,5 dl ruohosipulia
Lounastarjoilu ma-pe klo 10.30-13.30 400 g ranskankermaa
1 kpl sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu
2 kpl Granny Smith-omenaa kuutioituna
Herkuttele 0,5 tl sokeria
Jouluisilla
1 tl Dijon-sinappia
ark. 7.00-17.00, la 9.00-13.00 kakuilla hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Avoinna:
Silakkafileiden marinointiliemi:
mannakorvenkahvila@linkosuo.fi Kiehauta etikkaliemen ainekset, jäähdytä liemi kylmäksi ja
Mannakorventie 1, Kangasala www.linkosuo.fi kaada nahattomien silakkafileiden päälle. Anna silakoiden
maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Voit myös käyt-
tää kaupasta saatavia valmiiksi marinoituja silakkafileitä.
Sipulikastike:
Hienonna valkosipuli, punasipuli ja ruohosipuli. Kuutioi
omena ja mausta omenakuutiot sitruunamehulla. Sekoita
kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta ja kuivaa marinoidut silakkafileet. Laita marinoidut
silakkafileet kastikkeen joukkoon maustumaan. Anna tekey-
JOULUN TAIKA tyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Vietä kiireetön joulu hankien ja tähtien Tarjoile silakka mallaslimpun tai ruisleivän kera. Lisukkeiksi
silakkaleiville sopivat esimerkiksi tilli, friteerattu sipuli ja
hohteessa nauttien Lapin taiasta siianmäti.
PÄÄSIÄISEN AIKA Pro Kala ry
Nauti auringon paisteesta keväthangilla
LEVI – SAARISELKÄ – SALLA – YLLÄS
www.lomatahdet.fi info@lomatahdet.fi
16 12/2017